رئیس ستاد اقامه نماز در یادداشتی تحت عنوان «نامهای به مناسبت شهادت شهید مسجد، مولود مسجد»، بر ضرورت ساخت مساجد کوچک بدون تزئینات، کاشیکاری، مناره و گنبد و با هزینههای 50 تا 100 میلیون تومانی تأکید کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز به مناسبت فرا رسیدن شب قدر و ایام شهادت مولیالموحدین امیرالمؤمنین(ع) یادداشتی نوشته و در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است که در ادامه میآید:
بسم الله الرحمن الرحیم
«نامهای به مناسبت شهادت شهید مسجد، مولود مسجد»
نامه به اهل خیر و تمکّن
در ماه رمضان 92 و در آستانه شب قدر چند سطری برای مؤمنین و مؤمنانی که از نظر مالی در مضیقه نیستند، مینویسم.
یک مقدمه و چند نکته
امّا مقدمه:
اسلام و قرآن دو وظیفه از ما خواستهاند، هر کاری انجام میدهیم حق آن را انجام دهیم.
اگر جهاد است قرآن میفرماید حق جهاده
اگر تقوی است قرآن میفرماید حق تقاته
اگر تلاوت کتاب آسمانی است قرآن میفرماید حق تلاوته
حالا اگر کسی نمیتواند حق کار را انجام دهد لااقل به مقدار استطاعت و توانی که دارد انجام دهد.
اتقو الله ما استطعتم؛ تقوی پیشه کنید هر چه میتوانید
و اعدوا لهم ما استطعتم؛ در برابر دشمن آماده باشید هر چه میتوانید
از این مقدمه نتیجه میگیریم هیچ کسی نباید به کم راضی شود بلکه باید نگاه و فکر و آرزوی ما کلان باشد، گر چه در انجام موفق نشویم.
مثلاً در دعاهای هر روز ماه رمضان از خداوند میخواهیم همه گرسنگان جهان سیر شوند، همه برهنگان لباس داشته باشند، همه گرفتاران رهائی و همه مریضان شفا و از خداوند میخواهیم هر سال توفیق مکه رفتن داشته باشیم البته فضای دعا برای همه و هر سال است گر چه در عمل به گوشهای از آن میرسیم.
ممکن است من و شما با لطف الهی کارهای خیر و مفیدی انجام داده باشیم امّا آیا بیش از این و بهتر از این نمیتوانیم انجام دهیم؟ آیا حق کار را انجام دادهایم یا باز هم میتوانیم.
برادران و خواهران متمکّن!
از خداوند قبولی کار شما را خواهانم و هدف این نامه این است که در کشور عزیز ما جای هزاران مسجد خالی است. مناطق زیادی که جمعیت دارد و تا فاصله دوری دسترسی به مسجد نیست.
جمعی را دعوت کردم و مجمع خیرین مسجدساز را تشکیل دادیم که هیئت امناء و هیئت مدیره و اساسنامه آن تنظیم شد و از مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا با ابلاغ به ستاد کل نیروهای مسلح اجازه گرفته شد تا از امکانات قوای مسلح برای نقشه و نظارت و خاکبرداری و حمل و نقل مصالح و امثال آن برای ایجاد مسجد استفاده شود تا هر فرد نیکوکاری با صرف هزینه کمتری بتواند مساجدی در سطح صد تا دویست متر بدون تزئینات و کاشیکاری و مناره و گنبد با حمایت شهرداری و پروانه و پایان کار رایگان بسازد. انشاءالله مسجدی در حدود پنجاه تا صد میلیون تومان ساخته شود.
از جنابعالی که در کارهای خیر سابقه دارید دعوت میکنم از توان مالی خود و از آبروی اجتماعی و تجربه خود و از دعوت از بستگان و دوستان و همکاران و همسایگان خود گامی بردارید و بدانیم که مسجدسازی کار حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل(ع) و حضرت محمد(ص) و علی(ع) است، حیف است افرادی درمانگاه برای سلامتی، مدارسی برای تحصیل، حسینیه برای امام حسین(ع) ساخته باشند ولی برای نماز و بندگی خدا که هدف آفرینش است کاری نکرده باشند. در اسلام سفارش شده که اگر عید قربان توان ذبح گوسفند ندارید چند نفر شریک شوید و گوسفندی را ذبح و به فقرا و مردم بدهید. برای مسجد نیز میتوانید چند نفر را دعوت و با هر مبلغی (غیر از خمس و زکات) که کمک کردند یک مسجد بسازید.
ناگفته نماند مهمتر از خود ما و کار ما قبول کردن خداوند است زیرا حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل (ع) که در بهترین مکانها (مکه) بهترین کارها (ساختن کعبه) را انجام دادند از خداوند قبولی کار خود را درخواست کردند و گفتند «ربنا تقبل منّا» این جمله را در کنار بالا بردن پایههای کعبه گفتند، آری هیچ فرد نیکوکاری نباید به خاطر هزینهای که کرده یا زحمتی که کشیده گرفتار غرور شود، حتی اگر کسی به درجه انبیاء رسد باید از خداوند قبولی کار خود را بخواهد. سرمایه را نه با خود آوردهایم و نه با خود خواهیم برد، امانتی است که او داده و باید در راه رضای او هزینه شود.
ضمناً مجمع خیرین مسجدساز بدون اینکه پولی دریافت کند حاضر است در شناسائی مناطق و نقشه و کمکهای قوای مسلّح و نظارت و مشورت به شما کمک کند. والسلام علیکم ورحمة الله
شب قدر سال 92
محسن قرائتی