کاهش قدرت خرید مردم بازار ضیافت را راکد کرد

سرویس اقتصادی خبرگزاری «نسیم»- روزبان: یک دهه از ماه رمضان در حالی سپری شد که به رغم همه ساله نوعی رکود در بازار کالا‌های اساسی مشاهده می‌شود، رکودی که فعالین بازار دلیل آن را افزایش عرضه و کاهش قدرت خرید مردم عنوان‌ می‌کنند.

بر اساس گزارش میدانی خبرنگار «نسیم»، قیمت کالا‌های اساسی در بازار از نوعی ثبات برخوردار هستند و بعضا در برخی موارد نرخ‌ها نه‌تنها افزایشی نسبت به ماه‌های گذشته نداشته، بلکه موارد کاهشی نیز بوده است. در این بین می‌توان به بهای مرغ اشاره کرد که پیش از ماه رمضان در برخی از روزها قیمتش به 7 هزار تومان هم رسیده بود میانگین قیمتی آن در امروز 6400 تومان است.

کاهش 10 درصدی تقاضا در بازار

در این باره رئیس انجمن صنفی مرغ تهران در گفتگو با «نسیم» از نوعی رکود در بازار سخن گفته و معتقد است که میزان تقاضا در بازار با افت 10 درصدی مواجه بوده که مهم‌ترین دلیل آن کاهش قدرت خرید مردم است.

محمد یوسفی بهای هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را 4 هزار و 300 تومان اعلام کرد و افزود: همچنین هر کیلو مرغ کشته شده در مراکز عمده فروشی به قیمت 6 هزار 100 تومان و در واحدهای صنفی به قیمت 6 هزار 300 تومان تا 6 هزار و 700 تومان به فروش می‌رسد.

کاهش صادرات به عراق

وی با اشاره به ذخیره‌سازی 130 هزار تنی مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام، افزود: در حالیکه همه ساله به دلیل افزایش تقاضا 40 الی 50 هزار تن از این میزان به مضرف می‌رسید که امسال میزان استقبال از مرغ‌های منجد که به قیمت 5 هزار و 500 تومان در سطح بازار و نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا به فروش می‌رسید، بسیار پایین بوده است.

رئیس انجمن صنفی مرغ تهران که قیمت واقعی و منطقی مرغ را 7 هزار و 500 تن می‌داند، می‌گوید: البته یکی دیگر از عوامل روند کاهشی را می‌توان کاهش صادرات به عراق دانست.

در این بین بر اساس گزارش بانک مرکزی قیمت گوشت قرمز گوسفند و گوساله در هفته‌ گذشته با کاهش مواجه بوده به طوری که رئیس اتحادیه گوشت قرمز نیز در گفتگو با «نسیم» با بیان اینکه تولید داخلی جوابگوی نیاز کشور است، می‌افزاید: چنانچه خروج مجاز یا غیر مجاز دام به خارج از کشور نداشته باشیم می‌توان نسبت به تدوام وضعیت این بازار امید داشت.

مقدم‌نیا بهای هر کیلو گوشت شقه‌ای بدون دنبه را در سطح بازار 27 هزار تومان اعلام کرد و اظهار داشت: همواره میزان مصرف این محصول در نیمه اول سال در مقایسه با نیمه دوم از یک روند کاهشی برخوردار بوده و تقاضا کاهش می‌یابد.

وی بر این باور است که با توجه به کاهش قیمت دلار دیگر قاچاق همچون گذشته از جذابیت بالایی برخوردار نیست همین امر موجب شده تا مشکلی در تامین نیاز کشور نداشته باشیم.

قندو شکر گران شد

بازار قند و شکر به عنوان یکی دیگر از اقلام مصرفی در سبد خانوار که البته در ایام ماه رمضان مصرفشان بیشتر می‌شود با  کمی افزایش قیمت مواجه شد به گونه‌ای در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم قند در بازار 2700 تا 3500 تومان و قیمت هر کیلوگرم شکر از 2200 تا حدود 3000 هزار تومان است.

همچنین روغن نباتی و روغن مایع به صورت مستقیم و غیر مستقیم در سبدغذایی مردم تأثیر دارد این روزها بدون هیچ تغییر قیمتی در بازار عرضه می‌شود و هیچ مشکلی از جهت از تامین و توزیع آن وجود ندارد. در عین حال، قیمت هر بطری شیر کم چرب 2200 تومان، قیمت هر بطری شیر پرچرب 2300 تومان، شیر کیسه‌ای یک لیتری 1500 تومان، خامه 1200 تومان، پنیر یو اف 4300 تومان و ماست دبه ای 7500 تومان است.